dinsdag 3 augustus 2010

Grachtengordel

Zijn er nog treinreizigers onder mijn lezers? Zo ja, dan hoop ik dat u de Spits! van vandaag hebt gelezen. Ik had gisteren een interview met een journaliste van deze uitgave, maar ik kan zelf nergens het resultaat terugvinden. Het onderwerp was echter welk leuk.
Unesco
Mogelijk heeft u dit weekend gemerkt dat de grachtengordel van Amsterdam uitgeroepen is tot wereld erfgoed en op de Unesco lijst is geplaatst. Na de Beemster, de Molens bij Kinderdijk, de Stelling bij Amsterdam, de Waddenzee, Schokland, het Woudagemaal en het Richard Schröderhuis, staat Nederland hier stoer vertegenwoordigd. Zo u wilt, voor de puriteinen onder ons, ook Willemstad staat op de Unescolijst, terecht!
Vraag
Aan mij werd door de journaliste gevraagd wat dit gaat betekenen voor de onroerend goed prijzen van de panden in de grachtengordel. Volgens mij niets. Het zijn al monumenten, het is al uniek, de vraag is al groter dan het aanbod. Het enige wat nog kan gaan spelen, is dat het voor bedrijven nog sexier wordt om zich hier te vestigen. Maar aan de andere kant, hoeveel particulieren wonen nog in de Gouden Bocht? Volgens mij niemand.
Kopie
Hebt u het artikel vandaag gelezen? Stuur het even op, ik kan het nergens vinden, maar het schijnt er wel te zijn.

Ed

1 opmerking: