woensdag 18 augustus 2010

Republiek Amsterdam

Bijschrift toevoegen
Deelt u soms ook wel eens dat gevoel dat als je een bericht leest, dat je denkt, ben ik nou gek, of gaat er iets serieus mis in deze wereld?
Vandaag
Bij het openslaan van de webpage van de ochtendkrant van vanochtend, dit keer de krant van Wakker Nederland, zag ik een bericht over het voorgenomen besluit van het college van B&W in de Republiek Amsterdam
Echt waar?
Men is daar voornemens om mensen die een tweede huis hebben in Amsterdam en daar niet permanent verblijven, om die te verplichten het pand ter beschikking te stellen voor sociale woninghuur. Wacht even, begrijp ik dat goed? Als ik de berichten lees, gebeurt er daar het volgende. In een jaar tijd zijn circa 1200 sociale woningen met voorrang ter beschikking gesteld aan asielzoekers. Dit ten koste van ingeschrevenen in Amsterdam. Daarnaast heeft men er voor gekozen om de voorraad sociale woningen in gemeentebezit af te bouwen (lees verkopen) om projecten te financieren.
Waarheid
Let wel, ik weet niet of dit allemaal klopt, ik heb deze info van circa zes sites gehaald, die allemaal hetzelfde berichten. Omdat hierdoor een gebrek ontstaat aan sociale woningbouw, probeert men dit te compenseren door eigenaren hun bezit af te nemen en hun 2e woning verplicht an te bieden voor sociale verhuur. Nogmaals, zonder waardeoordeel, de Republiek Amsterdam is al decennia een PvdA bolwerk. Doorgaans grootverdieners die riant wonen en de arbeidsmoraal prediken. Het riante verdienen is doorgaans vanuit politieke of ambtenaren functies, lees de tertiaire sector op kosten van de belastingbetaler. (Dit laatste is overigens wel een waardeoordeel)
Woningbezit
Als dit echt een voornemen is, dan is de situatie in de Republiek Amsterdam nog erger dan we allemaal aannemen. Waar ligt de grens? In het bezit van een brommer en een jaar niet op gereden? Verplicht naar de pizzakoerier? In het bezit van een boot en een jaar niet gevaren? Inzetten als pont? In het bezit van twee auto’s en in de 2e niet gereden? Invorderen voor buurtvervoer? Getrouwd en al een jaar geen sex? Uw partner ingezet voor ‘hulp aan minder bedeelden”?
Doorslaan
Ik denk dat Nederland al een sociaal paradijs is. Het is hier goed toeven, als men geen twee keer per jaar op vakantie kan of geen plasma TV kan aanschaffen is er sprake van armoede. Maar als het zo ver gaat dat bezit wordt gevorderd, dan dreigt het beleid van de Grote Roerganger ook in Nederland toe te slaan. Communisme of Socialisme avant la lettre in Nederland? Doe maar even niet.

Ed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten