donderdag 20 januari 2011

Glad ijs

De pantoffeldieren onder ons die in de eind jaren '70 de middelbare school bezochten herkennen de literatuurlijst toevoeging wel als links geplaats. Je moest je boekenlijst vol krijgen met literatuur. Accepteerde de docent Ik, Jan Cremer nu wel of niet? Altijd een vraag. Maar Hermans deed het vrijwel altijd goed. De docent had altijd gelijk! Zo werden we opgevoed.
Vandaag
Deze maand kwam ook het boek van Jeffrey Wijnberg uit, Horken en Heksen. Met als subtitel, Vrouwen hebben altijd gelijk. Broeders, vrinden, of we het nu leuk vinden of niet, hou er rekening mee dat dit de waarheid is. Onder ons gezegd en gezwegen denken we dat wij de wereldzee├źn bedwingen, zo niet veroveren. Maar als we ’s avonds thuis komen wacht ons de theedoek en het goede gesprek aan de keukentafel. Dit, terwijl in gedachten er veel wildere zaken na binnenkomst op het aanrecht gebeuren. Maar ja, als je dat op het verkeerde moment probeert, wacht je de rest van de week het logeerbed. Tenminste, dat heb ik gehoord, informatie volgens een vriend van mij.....
Maarrrrrrr
Dat gezegd hebbende, zijn we natuurlijk niet een geheel tandeloze tijger geworden, ook wij laten ons horen. Zo ook onze beroepsbroeders in het veld. Zo ook de Vereniging Eigen Huis. Ook daar spat af en toe het testosteron van het beeldscherm. Ook daar moeten piketpalen worden geslagen. Heden ochtend las ik de blog van collega Bob Maas. Toch zeker niet de eerste de beste en in mijn ogen een respectabele kenner van ons speelveld. Iemand waar ik naar luister als hij spreekt, laat ik dat voorop stellen.
Dusssssss
Is Bob hier nu sarcastisch? VEH heeft altijd gelijk??? Is Bob nu roepend? Is Bob ons nu aan het teasen? Of is Bob nu serieus? In ieder geval heeft Bob, met respect, wel mijn aandacht getrokken. Maar om nou te zeggen dat het ware woord gepredikt wordt door de VEH? Mwoahhh... Gisteren werd mij ingefluisterd dat als je elke dag zegt dat het slecht weer is, dat het elke dag regent, dat je in veel gevallen gelijk hebt. Maar soms schijnt toch echt de zon Bob! Blijf schrijven, blijf prikkelen, maar blijf bescheiden! En u? Blijf Bob zijn blog lezen!

Ed

1 opmerking:

  1. VEH heeft niet altijd gelijk. Maar ik hoop dat VEH wel gelijk krijgt in hun plan om de overdrachtsbelasting af te schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen