dinsdag 11 januari 2011

Nut en noodzaak koopakte?

Gisteren publiceerde het FD een drietal artikelen over het notariaat. De eerste inzake de derdengelden, de tweede inzake het onderzoek van de NMa en de derde inzake de koopakte. Heeft u ze niet gelezen? Laat even weten, dan mail ik ze wel toe
Uitgebreid
Door Vasco vd Boon werd gerapporteerd dat de noodzaak voor inschakeling van de notaris bij de koopakte geen grond heeft, waarbij hij verwees naar het onderzoek van Prof. Baarsma en drs. Risseeuw van het SEO in opdracht van de collega's van de NVM. Mogelijk dat ook dit nog niet in uw bezit is, vandaar even de link naar het document. Waarvan akte!
SEO rapport Waarvan Akte inzake koopakte
Ed

2 opmerkingen:

  1. Grond of niet voor de koopakte, rondom het Amsterdamse werkt het wel en goed.

    Wat betreft het niet betalen van de factuur door de Notaris;
    in de meeste gevallen zal de factuur gerust wel betaald worden door de klant, moeilijker wordt het wanneer de hypotheek groter is als de verkoopprijs ( en dat komt ook steeds vaker voor ) waar komen dan de centen vandaan, vooraf niet want die zijn er niet, en achteraf............niet want dan zijn ze er nog niet. En de hypotheek gaat in dat geval voor terwijl in deze huidige situatie de makelaar wel altijd betaald krijgt. Dus.........????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Amsterdam heeft men als koper een vrije keus over wie de koopakte opstelt: de makelaar of notaris.

    BeantwoordenVerwijderen