vrijdag 18 maart 2011

De notaris en de bananenschil

Van een door mij zeer gewaardeerde NVM collega kreeg ik een link naar een site, waar een notaris zijn visie weergeeft op de koopakte. Juist nu de discussie in deze wordt gevoerd wie het domein heeft over de koopakte, is dit toch wel bijzonder.
Objectief
Waar de notaris in feite niet op hoort te komen voor de belangen van de verkoper of de koper maar volledig onafhankelijk dient te bewaken en te beheren, gaat deze amice toch wel heel erg onderuit. Deze column toont toch wel duidelijk aan dat de koopakte in goede en veilige handen is bij de makelaar. Het notariaat maakt het ons zo wel erg makkelijk.
De notaris en de banenschil
TGIF,
Ed

1 opmerking:

  1. Ed.

    Ik trek uit de column de conclusie dat als de koper zich had laten bijstaan door een aankoopmakelaar, bijvoorbeeld iemand die ook particpeert in AankoopPro.nl, dit probleem al ruim voor het tekenen van de overeenkomst was aangepakt en afgehandeld. Het zij door een lagere koopsom, dan wel door het afkappen van de deal.
    Ook hier had een aankoopmakelaar een meerwaarde voor de koper kunnen zijn. Waarom valt bij de doorsnee huizenkoper dat kwartje nog steeds niet?

    BeantwoordenVerwijderen