maandag 4 april 2011

Wederom verlies voor het vak

Waarde collega,

Velen van ons uiten dagelijks hun onvrede over de huidige situatie. Velen van ons zijn het niet eens met wat er gebeurd. Velen van ons, ik maak het dagelijks mee, staan langs de zijkant en hebben commentaar. Bekritiseren de huidige status quo en uiten hun onvrede. Weten exact wat ze willen en wat ze eisen, vanuit de luie stoel. Dat mag, dat moet.
Weinigen
Echter, zo heel af en toe, staat er ook iemand op die niet klaagt maar die doet. Die niet zeurt en mekkert, maar zorgt voor een verandering. In het groot gebeurt dat, Nelson Mandela, Lech Walensa. En vandaag 4 april, de sterfdag van Martin Luther King. Dat is allemaal groot, dat is allemaal niet te bevatten en gaat uw en mijn pet te boven denk ik dan maar.
Taxatie
In onze collegiale omgeving hebben wij net het overlijden van George ten Have moeten melden. Iemand die niet langs de zijlijn stond, iemand die opkwam voor de professional en de beroepsgroep.. Vandaag, hoe wreed, kwam het volgende bericht. Harry Beugels, indirect mede oprichter van VastgoedCert en groot voorvechter voor de professionaliteit van taxateurs is overleden. Vele collega taxateurs die vandaag hun werk doen, hebben een groot deel te danken aan Harry. Morgen publiceert VastgoedPRO onderstaand bericht aan haar leden. Het zou andere organisaties sieren hier aandacht aan te besteden. Onderstaand het bericht van Frits Barelds.
Wake up call
Waar ik me zorgen om maak? Wanneer staat de nieuwe George of Harry op? Of blijven we zitten met klagers en zeurders, stuurmannen aan wal? Duizenden en duizenden hebben we daarvan, maar voorvechters?

Ed

Mede oprichter RVT overleden
Harry Beugels, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, taxateur en Erelid van VastgoedPRO is op 2 april 2011 op de leeftijd van 81 jaar overleden.
Als architect van het RVT bouwwerk heeft de heer Beugels er mede voor gezorgd dat na de afschaffing van de beƫindiging van taxateurs er een register, NRVT, werd opgericht. Ingeschrevenen konden lid worden van de RVT, de brancheorganisatie voor taxateurs. Hiermee werd de deskundigheid van de taxateur gewaarborgd.

Naast zijn werk als taxateur, dat hij tot op hoge leeftijd uitoefende, heeft hij zich ingespannen om het beroep van taxateur tot het uiterste te verdedigen. En dat is hem gelukt. Als eerste voorzitter van de vereniging heeft hij er voor gezorgd dat de taxateurs hun werk konden blijven doen, dat hun taxatierapporten werden geaccepteerd. Onder zijn leiding is de RVT groot geworden.

Wij hebben veel aan Harry te danken. Een gemis voor de taxatiewereld.
Namens VastgoedPRO wensen wij de familie Beugels veel sterkte toe.

Frits Barelds
Oud voorzitter RVT, vicevoorzitter VastgoedPRO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten