maandag 18 juli 2011

Vakantie: kans?

Je zou het bijna vergeten als je naar buiten kijkt, maar het is toch echt juli 2011. Het is omdat ik 's avonds de Tour de France op de TV volg, anders zou ik niet weten dat het zomer is. De TdF wordt namelijk nooit einde van de herfst gereden, terwijl alle signalen buiten daar op duiden. Welke activiteiten onderneemt u in de zomerperiode? Is dat nou een reden om extra aan de kar te trekken, of haalt u de stekker uit het stopcontact in juli – augustus? Vakantietijd, dus er wordt toch niets verkocht!
Kans
De slimme ondernemer ziet in elke periode een uitdaging. Als al uw collega’s de aanhanger op de trekhaak zetten, is dat natuurlijk een uitgelezen kans voor u om u extra te profileren. Want hoewel de krant van Wakker Nederland vanochtend weer een exodus van last minute vertrekkers meldde, moet je afvragen of de potentiele woningkoper daar tussen zit? Hoe schat u dat in?
Koper
Als ik een beetje logisch nadenk, wat wel vaker gebeurt, dan is er toch een verandering aan het plaatsvinden op dit moment. De meeste Nederlanders zijn voorzichtiger met grote aankopen en uitgaven. Een vakantie is één van die uitgaven, met name voor gezinnen. Tegelijkertijd weet een ieder dat de mogelijkheid van financiering minder is geworden. Eigen geld is een toverwoord aan het worden bij een bank als je over een hypotheek komt praten. En.. de overdrachtsbelasting reductie heeft het hongergevoel bij de potentiële woningkoper opgewekt.
Last minute
Tel daar bij op dat heel veel Nederlanders zo lang mogelijk wachten met het boeken van een vakantie en het zou zo maar eens kunnen zijn dat uw potentiele koper op dit moment helemaal niet op de Route Soleil cruist, maar op Huislijn of Funda surft. Op zoek naar net dat ene pandje.
2011
Het zou dus zo maar eens kunnen zijn dat deze zomer meer verkoopbewegingen gaat laten zien dan voorgaande jaren. Sowieso meer dan in 2010 en 2009, want minder dan toen kan gewoon niet. Vandaar dat ik wel benieuwd ben of u deze zomer als een kans ziet om extra activiteiten te ontwikkelen, of sluit u ook gewoon de tent? De komende weken blijf ik nog even aan het werk, vakantie zit er niet in. En bij u?

Ed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten