woensdag 27 juni 2012

Internet democratie

Waarde collega,

Het gaat er niet om of je het druk hebt, het gaat er om of je rendement genereert. Vrij naar Jos Burgers: druk druk druk moet veranderen in rendement rendement rendement. De afgelopen drie dagen heb ik denk ik zo een 36 uur besteed aan werk, als ik per uur betaald kreeg: niet gek. Om deze reden heeft u ook de afgelopen dagen geen blog gezien in dit feuilleton, het kan verkeren.

Discussie
Ik mocht vandaag een brainpower voeren op mijn eigen vakgebied , waarom zijn wij op aard? En wij is dan een Vereniging. Zoals VastgoedPRO. Mocht deze vraag u boeien, lees dan verder. Zo niet, Spanje - Portugal start over enkele momenten, ik zeg 2-1 voor Portugal. Maar goed, back to business. Wat is een vereniging nog waard anno 2012? Het makkelijkste is om u geen deel van deze discussie te maken, maar ik acht hem toch de moeite waard om te delen.

2012
Is het nog van anno vandaag om voor grof geld lid te zijn van een club, waar je een of twee keer per jaar een vergadering mee hebt, waar heel veel mensen aanwezig zijn die alles als zoete koek slikken en waar je niets te vertellen hebt? Dat is mij gevraagd vandaag. Terwijl Facebook, Linkedin, Twitter, noem maar op, binnen enkele seconden meningen van mensen peilt, mensen verbindt en mensen in beweging brengt. Als ware het een Flash-Mob. Ik ga hier vanavond geen antwoord op geven, ik neem u mee in deze discussie.

Fluid Voting
Hoewel ik inmiddels ook tot de dino’s van deze generaties behoor, boeit dit mij namelijk enorm. Geen wonder dat u deze blog bijna dagelijks kan consumeren. Er zijn meerdere van dit soort initiatieven. Ik noem Occupy. Geen beleid, geen bestuur, geen “true leaders” gewoon een beweging. Zo is het daar, zo beheerst het de nieuwsberichten, maar zo is het ook weer weg. Neem de G500 beweging. Jongeren tot 35 jaar of zo die lid worden van een politieke partij om op deze wijze invloed uit te oefenen bij vergaderingen. Briljant concept! Ik zie uit naar de toekomstige ontwikkelingen, oprecht. Verbinding en betrokkenheid is essentieel.

Traditie
Wat zou dit voor ons kunnen betekenen? Stel dat we over gaan tot single issue beleid? Ik noem maar iets. Ik open een website voor 1 onderwerp, maakt niet uit wat, laten we iets verzinnen. Alleen makelaars met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering mogen het vak nog uitoefenen. Of maak er een ander issue van, maakt niet uit, van mijn part: alleen taxateurs met een rijbewijs mogen nog taxeren. Ik start deze beweging en ga via social media de markt bewerken en een beweging op gang brengen. Aansprakelijkemakelaars.com of Mobieletaxateurs.org. Maakt niet uit. Ik ben er van overtuigd dat je hier medestanders voor krijgt.

Politiek
Als je medestanders krijgt, krijg je aandacht. Media aandacht. Kom je in het nieuws, Zijn er verkiezingen, dan willen politici naar je luisteren. Heb je media-aandacht, luisterende politici, dan krijg je macht. Heb je macht, dan kan je dingen veranderen. Kan je dingen veranderen, dan heb je succes en heb je succes, dan heb je bestaansrecht. Zou het ook zo werken voor makelaars en taxateurs? Volgens mij lukt het vrij eenvoudig om bovenstaand uit te werken. Toch? AllemakelaarsopFunda.nl. IedereengratislidvanVastgoedPRO.com AlleVBOmakelaarseensnor.eu  Je krijgt er echt medestanders voor. Toch?

Veranderingen
Bovenstaande voorbeelden zijn misschien raar en belachelijk, maar de achterliggende gedachte? Keiharde realiteit. Als u ‘vroegah’ naar het Lagerhuis keek, kent u misschien Henk Bres. Haagse Henk. Henk startte circa een jaar geleden een media offensief tegen Pedovereniging Martijn. Een handtekeningen Flash Mob. Bij “Evers staat op 538” had hij zijn eerste podium. Vandaag is deze groep van kinderporno viezerikken bij wet verboden. Een advocaat-vereffenaar heeft, de Heer zij geprijsd, hun website uit de lucht gehaald. Het kan dus wel, het gebeurt en zal steeds meer gaan gebeuren. Vereniging wordt een werkwoord in plaats van een lidmaatschap. Denk ik!

Belangen
Wat denkt u? Gaan we door met de traditionele vorm? Factuurtje betalen, ALV-tje bezoeken, ingezonden stuk schrijven en over tot de orde van de dag? Vertrouwen in mij, mijn collega vereniging directeuren en beleidspersoneel? Graag! Of wilt u het anders? Kan het anders? Ik denk daar toch wel over na! En u? Ik ben benieuwd.

Ed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten