vrijdag 15 juni 2012

Is het einde dan daar?

Waarde collega,

De Inca’s lieten ons geloven dat 20-12-2012 het doemscenario daar zou zijn. Volgens mij zaten ze er net iets naast. Met een beetje pech vergaat de wereld aanstaande zondag. Alle voortekenen wijzen er op.

Omen
De Duisters winnen eerst met 2-0 van ons op woensdag. Op donderdag krijgen we te horen dat de werkeloosheid in Nederland de komende drie jaar blijft oplopen. De kredietbeoordelaars herwaarderen een grote groep Nederlandse banken vandaag. Wat ons morgen staat te wachten weten we nog niet, maar alle signalen staan op rood.

Zondag
En dan 17-6-12, is dit dan de dag des oordeels? Is dit de dag dat de Eurozone uit elkaar spat ten gevolge van de verkiezingen in Griekenland? Is dit de aanloop naar de Neuro en de Zeuro, de onderverdeling tussen een Noord Europa en een Zuid Europa? En daar nog boven op, datgene wat Nederland volledig gijzelt. Wordt het zondag Huntelaar of van Persie? Wordt het van Bommel of van der Vaart? Vernedert de Duitser ons door de Deen te laten scoren? Redden we de +2 tegen de Portugees? Die van onze belastingcenten daar zijn ingevlogen?

17-6-12
Mochten we aanstaande maandag de 18e niet meer bestaan, mocht het einde der tijden op zondagavond toeslaan en Nederland in een bodemloze put worden gezogen en van de aardbodem verdwijnen, met slechts het achterblijven van een foto van Frans Bauer en een lok van Geert Wilders als tastbare herinnering van wat ooit het glorieuze Koninkrijk der Nederlanden was: het was mij een eer voor u te mogen bloggen. Semper Fei, semper fidelis!
TGIF!

Ed

1 opmerking: