donderdag 7 juni 2012

Onzorgvuldigheid


Soms heb je wel eens van die momenten dat je denkt…. zucht…. Een klein beetje zorgvuldigheid, is dat nu zo veel gevraagd? Een klein beetje voorbereiding, iets van verplaatsen in de positie van je klant, respectvol omgaan met je doelgroep. Dat is toch normaal, toch? Helemaal als je een voorbeeld functie hebt.

Geval
Laat ik wat duidelijker zijn. Stel je krijgt een aanbod om bezig te gaan met het trainen van commerciële vaardigheden. Dat men spreekt van mooie woorden en in mooie zinnen. "Slagvaardig opereren in dynamische tijden", welke ondernemer wilt dat niet? Natuurlijk wilt u dat! "Effectief, efficiënt en succesvol zaken doen!" Ik zeg waar kan ik me aanmelden? "Specifiek afgestemd op de makelaardij!" Maatwerk fantastisch, top zeg ik. Klinkt toch goed als je van een bureau dit cursusaanbod krijgt, toch?

Aanbod
Maar is het niet zo dat als je mensen iets wilt gaan leren, iets wil gaan bijbrengen, dat het dan handig is als je zelf die vaardigheden tot je beschikking hebt. Want een trainer die zelf niet slagvaardig opereert, die niet effectief en efficiënt kan zaken doen en al helemaal niet succesvol is, is die geloofwaardig? De dokter met de fles jenever in de hand, al rokend en hamburgers met jopiesaus dubbel erop die u vertelt dat u gezonder moet gaan leven, werkt dat?

Onzorgvuldigheid
Mijn gewaardeerde collega Peter Brouwers uit Den Bosch is een lid wat het VastgoedPRO lidmaatschap met trots en met verve uitdraagt. Altijd kunnen wij een beroep doen op zijn inzet voor de vereniging. Het logo van onze club zie je bij hem overal, op zijn site, briefpapier, visitekaartjes, advertenties, een ware ambassadeur. Bel hem op en de telefoon wordt opgenomen met “VastgoedPRO makelaar Peter Brouwers, hoe kan ik u helpen”. Op geen enkele manier is onduidelijk dat hij een ware partner is van VastgoedPRO.

Kenneth Smit
En deze verkoopclub, welke ‘becoming great’ als pay off draagt, spreekt in zijn mailing aan onze VastgoedPRO held hem overal aan als NVM makelaar. En 'onze' Peter wilt daar helemaal niet mee geafficheerd worden. Die wenst helemaal geen NVM training, die heeft helemaal geen behoefte aan NVM PE Punten. Toch wel erg genant als je zo met je potentiele klanten om gaat. Misschien moet mijnheer Kenneth Smit eens een verkooptraining of een cursus commerciële vaarduigheden bij VastgoedPRO komen volgen. Kan mijnheer Smit vast nog wat van leren!

Ed


2 opmerkingen:

 1. Greetings! Very helpful advice in this particular
  post! It is the little changes which will make the biggest changes.
  Many thanks for sharing!
  Also visit my blog post :: forja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. You made some really good points there. I looked on
  the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your
  views on this website.
  My web-site - Instalación geotermia en Ciudad Real

  BeantwoordenVerwijderen