vrijdag 6 juli 2012

Huuropzegging

Eind juni mocht ik mijn maandelijkse column schrijven voor Huislijn.nl, hierover berichtte ik u eerder. Deze column, geschreven voor consumenten, ging over de complexiteit van het verhuren van je eigen woning als je deze niet kan verkopen. Met daarbij, gezien deze complexiteit, een makelaar in de arm te nemen om van raad en advies voorzien te zijn.

Complexiteit
Om deze complexiteit nogmaals te onderstrepen deel ik vandaag met u een item wat deze week in onze nieuwsbrief voor onze Vastgoedpro leden stond. Ook van de zijde van onze huisadvocaat wordt nogmaals gewezen op de noodzaak tot zorgvuldig handelen en de gevolgen welke kunnen ontstaan als dat niet gebeurt. Bij deze de nieuwsflits van deze week van Mr. Hub Dohmen!
TGIF,
Ed

Rechtsgeldige overeenkomst tot beëindiging van huur?
Let op! Zorg dat u als makelaar een verhuurder wijst op zijn plicht om op concrete wijze te kennen te geven dat hij de huurovereenkomst wenst te beëindiging en op welk tijdstip dat dient te gebeuren. De wettelijke bescherming van een huurder brengt met namelijk met zich mee dat een huurder pas dan rechtsgeldig in kan stemmen met de beëindiging van de huurovereenkomst. Dit kunt u nalezen in de uitspraak die hier als link staat opgenomen

Mr. Hub Dohmen, huisadvocaat VastgoedPRO

1 opmerking:

  1. Belangrijk is dat een huuropzegging ook door de huurder geaccepteerd moet worden.

    Hoe zit het met verhuur op basis van de leegstandwet? Gelden hier andere regels?

    Wat als een huurder niet meewerkt aan een opzegging?

    BeantwoordenVerwijderen