dinsdag 18 september 2012

De Crisis Voorbij?

De Crisis Voorbij? Dat is het thema van het Zevende Nationaal Symposium Makelaardij wat op 15 november aanstaande wordt gehouden: NSM7. Dit keer strijken we neer in Zaandam, waar we naar verwachting tussen de 1100 en 1200 collega’s gaan verwelkomen. Collega’s van VastgoedPRO, VBO Makelaar, NVM en niet georganiseerden. De inschrijving voor het evenement van dit jaar is gestart!

Voordrachten
We kiezen met opzet voor dit thema. Dat het slecht gaat in de markt hoef ik u niet te vertellen, dat is helder. Maar wat er ook gebeurt, het tij gaat keren. Morgen, overmorgen, vertel het maar, maar er komt een eind aan de tunnel. En wat dan? Wat gaat u doen als de markt weer aantrekt? Bent u er klaar voor? Heeft u al een plan gemaakt wat te doen als er weer een beroep op u wordt gedaan? Hoe gaat u met de crisis om. Een aantal kopstukken zal hun persoonlijke crisis met u delen of u een beeld schetsen wat er te doen staat. Dit jaar een vier tal voordrachten

Sprekers
Jan-Kees Duvekot, makelaar-taxateur en voorzitter VastgoedPRO trapt af. Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland geeft u inzicht in de strategie en visie van MKB Nederland ten aanzien van het ondernemersklimaat waarin u werkzaam bent. Rene van der Gijp, die eigenlijk vorig jaar zou komen, maar door een persoonlijke crisis niet kon, zal met u in gesprek gaan. En heeft u altijd al eens vragen willen stellen aan Dirk Scheringa? Hoe hij deze crisis met zijn DSB bank heeft doorgemaakt? In een open sessie zal hij al uw vragen beantwoorden. En een andere collega ondernemer zal u zijn verhaal vertellen wat zijn leven drastisch veranderde. Dat allemaal in de middag.

Sessie
En in de ochtend zullen we een vijftal parallel sessie houden, waarin u de mogelijkheid krijgt om over actuele onderwerpen te worden bijgepraat. Samen met een aantal van onze partners zal u dit worden aangeboden. Doelstelling van NSM is zoals elk jaar: samen zijn en samen werken. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat makelaars en taxateurs onderling elkaar nodig hebben en over hun eigen schaduw heenkijken. Dat men niet kijkt naar bij wie men aangesloten is, maar hoe men kan samenwerken.

Ontmoeten
Ik nodig u dan ook van harte uit om u in te schrijven voor het Zevende Nationaal Symposium Makelaardij en om samen met uw collega’s ook dit jaar weer op een bijzondere locatie samen te komen. Tot de 15e november,
met collegiale groet,

Ed

1 opmerking:

  1. Uiteindelijk gaan de verkopen weer stijgen natuurlijk, maar de tijden van 1980-2005 keren niet terug.
    Als de lucht er uit is zal de markt weer opkrabbelen maar stabiliseren qua prijsniveau.

    Niet erg voor de vastgoed professionals, sterker nog: Zij kunnen zich weer focussen om uitstekend maatwerk te kunnen leveren en het snelle imago van zich af te schudden. Kwaliteit zal bovendrijven en het snelle geld is gewoon (gelukkig) niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen