maandag 22 oktober 2012

Verantwoording

De kans is groot dat er morgen een uitnodiging bij u op de deurmat ligt om deel te nemen aan het Zevende Nationaal Symposium Makelaardij op 15 november in Zaandam. Hierbij vallen mij nu al twee zaken op. Als eerste de kaalslag die er zich afspeelt. In 2011 werden er 11.500 makelaars en taxateurs benaderd, dat was het aantal inschrijvingen bij de kamer van Koophandel, onder code 6831, makelaar/taxateur o.z. Een jaar later gaf de KvK 7200 inschrijvingen als economisch actief onder code 6831. Een verval van ruim 4000 inschrijvingen. Ruim 30% van de kantoren is out of business! Gevalletje AU!

Programma
Daarnaast zag ik de laatste dagen wat berichten over het feit dat Dirk Scheringa op het programma staat, oud DSB oprichter. Sommigen vinden dat ongepast, onwenselijk en spreken zelfs schande hierover. Dat zo een man een podium krijgt en dat hij hier een promotiepraatje mag houden! Maar is dat ook zo?

College-tour
Op het programma staat een college-tour achtige benadering, Scheringa krijgt een stoel en een microfoon. En vervolgens is het aan de aanwezigen om hem te bevragen en om met hem in gesprek te gaan over wat er nou precies heeft plaatsgevonden. De toezegging is daar dat er geen restricties zijn, elke vraag mag worden gesteld en antwoorden zullen volgen. Misschien zelfs wel het afleggen van een stuk publiekelijke verantwoording.

Promotie
Ik zie dat toch niet als promotie. Ik zie dat toch veel meer als een open dialoog, mogelijk zelfs als een kans om datgene te zeggen of te vragen wat u nooit heeft kunnen doen. Want allemaal kennen we de casus DSB en allemaal hebben we er een mening over. Maar wanneer hebt u voor het laatst de mogelijkheid gehad om uit eerste hand die antwoorden te krijgen op die vragen die u nog heeft? Of datgene te zeggen wat u altijd al heb willen zeggen? Ik ben benieuwd wat u de 15 november gaat vragen!

Ed

1 opmerking: