donderdag 31 januari 2013

Tijdelijke verhuur - branchebreed initiatief

------ Persbericht --------

Nieuw initiatief ontzorgt huiseigenaar met dubbele woonlasten

Samenwerking tussen Overbruggingsverhuur.nl, Pararius.nl, VBO Makelaar en VastgoedPRO vergemakkelijkt tijdelijke verhuur.

Amsterdam, 31 januari 2013 - Vrijdag 1 februari lanceren vier partijen uit de woningmarkt een gezamenlijk initiatief om tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet een stuk toegankelijker te maken voor huiseigenaren met dubbele woonlasten. Overbruggingsverhuur.nl fungeert daarbij als faciliterende dienst voor de makelaar en Pararius.nl als internetportal om dit type huuraanbod beter zichtbaar te maken voor de huurder. Brancheorganisaties VBO Makelaar en VastgoedPRO brengen deze verhuurmogelijkheid onder de aandacht bij huiseigenaren. Daarnaast treden zij op als bemiddelaar tussen huiseigenaar/verhuurder en huurder.

De samenwerking is een direct antwoord op de beslissing van diverse banken om tijdelijke verhuur louter nog toe te staan via drie verhuurspecialisten waaronder Overbruggingsverhuur.nl. De financiers willen niet dat iedere makelaar tijdelijke verhuur voor hun cliƫnten zelfstandig gaat regelen en vroegen om een meer centrale en gestandaardiseerde aanpak.

Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar: “Hoewel elke individuele makelaar tijdelijke verhuur prima kan begeleiden, vereenvoudigt en borgt deze samenwerking tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet voor alle partijen. De banken hebben de zekerheid dat de door hen geaccordeerde partij Overbruggingsverhuur.nl het juridische proces en de check op huurders verzorgt. Daarnaast wordt de keuze van verkopers en huurders voor een begeleidende makelaar van tijdelijke verhuur niet meer beperkt tot slechts drie - door de banken verkozen - partijen. Zij kunnen nu gewoon weer bij een van de ruim 1.800 makelaars terecht die zijn aangesloten bij makelaarsorganisaties VBO Makelaar of VastgoedPRO”.

“Door deze samenwerking wordt het hele juridische traject professioneel en zorgvuldig verzorgd door Overbruggingsverhuur en kunnen huiseigenaren met een gerust hart hun woning tijdelijk verhuren via onze makelaars.”, vult Ed van de Bijl van VastgoedPRO aan. “Een ander groot voordeel van tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet is dat de verkoop van de woning gewoon doorgaat tijdens de periode dat de woning verhuurd wordt.”

Overspannen huurmarkt ontmoet afgekoelde koopmarkt
“Wat we momenteel zien is een huurmarkt met veel te weinig aanbod van huurwoningen en een koopmarkt met teveel leegstaande koopwoningen”, stelt Jasper de Groot van Pararius.nl. “Deze samenwerking zorgt er voor dat huurder en huiseigenaar elkaar veel beter zullen vinden”. Op dit moment zijn op huurwoningsites de woningen in het segment van de tijdelijke verhuur onder Leegstandwet helemaal niet of zeer moeilijk te vinden. In het kader van de samenwerking lanceert Pararius.nl een speciale sectie op haar website voor deze woningen.

Screening en juridische expertise
Een belangrijk aspect is de adequate screening van kandidaat huurders. “Eigenaren willen zeker weten dat de huur wordt betaald en de verhuurde woning netjes wordt behandeld”, aldus Koen Elfrink van Overbruggingsverhuur.nl. Dat geldt ook voor andere belanghebbenden zoals bijvoorbeeld de hypotheekbank, verzekeraar, vereniging van eigenaren en gemeente. “Voor hen is het daarnaast van belang dat alles juridisch waterdicht geregeld wordt in de juiste huurovereenkomst, pandakte en vergunning". De organisatie hiervan is in handen van Overbruggingsverhuur.nl.

De samenwerkende partijen hebben de website www.leegstandwet.nl opgezet om huiseigenaren, makelaars en andere betrokkenen te informeren.

Over VastgoedPRO
VastgoedPRO is de enige beroepsvereniging voor vastgoedprofessionals, zoals makelaars en taxateurs, in Nederland en heeft ruim 800 aangesloten leden. VastgoedPRO richt zich als beroepsvereniging vooral op het vakgebied van de makelaar en de taxateur. De focus van de vereniging ligt op kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging, deskundigheidsbevordering en het faciliteren van de leden bij hun beroep als makelaar en/of taxateur. De leden bedienen klanten in de particuliere (woning)markt alsook op de zakelijke markt voor bedrijfsmatig- en agrarisch vastgoed.

Over VBO Makelaaar
VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. Met circa 1000 leden is VBO Makelaar qua grootte de tweede brancheorganisatie van Nederland. VBO Makelaar heeft naast een vakgroep Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en een sectie Agrarisch Vastgoed. VBO Makelaar behartigt de belangen van haar leden richting politiek en overheid. Zo stond VBO Makelaar aan de basis van de drie-dagen-bedenktijd regeling. Daarnaast zijn ook marktordening en dienstverlening kerntaken. VBO Makelaar is in 1985 opgericht en gevestigd in Nootdorp (ZH). De VBO-leden bieden zowel full service als afzonderlijke deeldiensten.

Over Pararius.nl
Pararius.nl is een onafhankelijke website die zich volledig richt op de online marketing van huurwoningen. Via het platform kunnen uitsluitend professionele verhuurmakelaars waaronder NVM, VBO, VastgoedPRO, woningcorporaties, beheerders en projectontwikkelaars hun huuraanbod presenteren. Pararius.nl is marktleider in Nederland binnen het online aanbod van huurwoningen. Dit aanbod wordt handmatig door meer dan 1.200 verhuurspecialisten op Pararius.nl aangemeld waardoor de kwaliteit en actualiteit zeer goed is. Maandelijks verwelkomt de website 950.000 bezoekers. Deze bezoekers hebben gratis en onbeperkt toegang tot het aanbod van ruim 19.000 huurwoningen. Pararius.nl is zestalig waardoor de website ook makkelijk toegankelijk is voor niet-Nederlandstalige bezoekers (expats).

Over Overbruggingsverhuur.nl
Overbruggingsverhuur.nl is de specialist op het gebied van tijdelijke verhuur van te koop staande woningen op grond van de Leegstandwet. Overbruggingsverhuur.nl is de ideale partner voor de verhuurder (geen dubbele woonlasten), de huurder (geen wachtlijsten), de hypotheekbank (zekerheid dat er geen vormfouten worden gemaakt), de gemeente (geen leegstand) en de makelaar (zekerheid dat bij verkoop de huur kan worden opgezegd). Overbruggingsverhuur.nl is marktleider in Nederland binnen dit segment van de verhuurmarkt. Meer dan 200 verschillende hypotheeklabels (banken) adviseren Overbruggingsverhuur.nl bij tijdelijke verhuur. Jaarlijks worden duizenden verhuurders via Overbruggingsverhuur.nl voorzien van een geschikte tijdelijke huurder. Grote voordeel hierbij is dat de verkoop van de woning gewoon door blijft gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten