dinsdag 19 februari 2013

Nog schever

In januari schreef ik in dit feuilleton over het fenomeen scheefwonen. Een serieus onderwerp met serieuze consequenties voor hen die het aangaat. Maar mensen, het is ook voorjaarsvakantie en mag er ook nog even gelachen worden? Vanochtend las ik op Spacemakers een (helaas anonieme) satire op dit onderwerp. Niet over scheefwonen, maar over scheefrijden. Hoewel de context serieus is en de parallel treffend, begon mijn dag toch zeer vrolijk. Blijven lachen mensen, blijven lachen!
Ed
Bij deze het stuk:

Scheefrijden
Minister Stof Blik van Autorijden gaat het scheefrijden aanpakken. Hij wil de motorrijtuigbelasting voor huurauto’s voortaan inkomensafhankelijk maken. Op die manier wil hij scheefrijders ontmoedigen om in goedkope huurauto’s te blijven rijden. “Ik zie het als een taak van de overheid om voor mensen te bepalen hoeveel geld zij uitgeven aan een auto. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen hier zelf keuzes in maken”, aldus de liberaal. Volgens hem komt het voor dat mensen met een goed salaris bewust in een goedkope auto rijden. "Terwijl deze auto's hard nodig zijn voor mensen met een lager inkomen", stelt de Minister.

Doorstroming
De maatregel brengt de doorstroming op de automarkt weer op gang. Blik verwacht dat veel mensen zullen kiezen voor een koopauto. Dit is nodig want er staan momenteel erg veel auto’s te koop. Veel mensen kunnen geen nieuwe auto kopen zolang hun oude auto niet verkocht is.

Steun
Het kabinet moet nog een meerderheid zoeken voor dit plan in de Eerste Kamer. Fractievoorzitter Alexander Pechhulp van oppositiepartij D66 zegt niet enthousiast te zijn, maar het wel te gaan steunen als hij een keer met minister Blik op de foto mag.

Bron: Spacemakers 18-2-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten