maandag 4 maart 2013

Altijd luisteren naar je echtgenoot

Uiteraard zijn u en ik attent, voorkomend en belangstellend naar een ieder waar we mee in contact komen. Maar soms, heel soms, kan het wel eens gebeuren dat iemand tegen je praat en dat je eigenlijk niet luistert. Dat je even ergens anders bent. Of dat je even gewoon iets niet deelt. Dat dit bij aankoop en verkoop van onreorende zaken vertrekkende gevolgen kan hebben, blijkt uit de casus die ik van onze huisadvocaat ontving: Zie onder het relaas van mr. Hub Dohmen.
Ed

Kennis van de echtgenoot is kennis van de echtgenote
Een vrouw verkoopt een boerderij. Toen haar man nog leefde, was er een brief van de gemeente gekomen dat de boerderij was aangewezen als monument. De vrouw wist daar kennelijk niets van en vult in op de koopovereenkomst: niets van bekend. Bij de gemeente is men kennelijk het spoor bijster, want die sturen aan verkoper voorafgaand aan de verkoop een verklaring dat het geen monument is. Die verklaring wordt bijlage bij het koopcontract.

Gevolg
Ongeacht die verklaring van de gemeente zegt de rechter: wanprestatie. De vrouw bewoonde de boerderij ten tijde van de aanwijzing als gemeentelijk monument en ten tijde van de verkoop. Onder die omstandigheden komt het voor haar rekening als zij niet wist dat de boerderij een gemeentelijk monument was!
Lees de uitspraak hier
Bron: Dohmen advocaten (huisadvocaat van Vastgoedpro)Geen opmerkingen:

Een reactie posten