vrijdag 22 maart 2013

Leegstandwet en verhuur: kans?

Bijschrift toevoegen
Zoals gisteren gemeld had VastgoedPRO afgelopen week regiobijeenkomsten met haar leden. Een van de onderwerpen was de marktomstandigheden, de mogelijkheid om inkomsten te genereren. VastgoedPRO, VBO Makelaar, Pararius en Overbruggingsverhuur zijn een samenwerking aangegaan om ook met verhuur business te genereren. Ik heb Sander Elfrink van Overbruggingsverhuur gevraagd nog eens uit te leggen hoe dat werkt. Bij deze zijn gastblog, het scherm is aan Sander!
TGIF,
Ed

Verhuren op grond van de Leegstandwet, kansen voor de makelaar!
Verkopend makelaars breiden op dit moment massaal hun dienstverlening uit door in te spelen op de behoefte van klanten aan tijdelijke verhuur. De verkopend makelaar kan in samenwerking met Overbruggingsverhuur.nl de woning op grond van de Leegstandwet verhuren. Grote voordelen daarvan zijn de zekerheid dat het juridisch goed geregeld is en dat Overbruggingsverhuur.nl toestemming kan krijgen bij alle banken. Bovendien gaat tijdens de tijdelijke verhuur de verkoop gewoon door omdat er geen huurbescherming is.
Rolverdeling
Door een duidelijke rolverdeling kan de eigenaar optimaal bediend worden en wordt dubbel werk voorkomen. Daarbij verzorgt de makelaar onder meer het versturen van de aanvraag naar Overbruggingsverhuur.nl, de in/uitcheck, bezichtigingen met huurders, de contractondertekening en de sleuteloverdracht. De makelaar komt voor zijn werkzaamheden, zelf een vergoeding overeen met de opdrachtgever. Daarmee is verhuur voor de eigenaar, maar ook voor de makelaar een financieel interessant alternatief voor leegstand/stilstand tijdens de verkoop. De combinatie van makelaar en Overbruggingsverhuur.nl is voor de verhuurder het beste van twee werelden. De makelaar heeft lokaal een goed netwerk en kent zijn klant goed. Overbruggingsverhuur.nl is de nummer 1 specialist voor verhuur op grond van de Leegstandwet en ontneemt het risico (van illegale verhuur) voor de makelaar.
Papierwinkel
Overbruggingsverhuur.nl draagt zorg voor de gehele juridische en administratieve afwikkeling. Daarbij horen het maken van de puntentelling, de vergunningaanvraag, controle van de vergunning en het verzorgen van de schriftelijke toestemming van de bank. Daarnaast wordt de woning op Nederlands grootse verhuurwebsite Pararius.nl (en 15 andere verhuurwebsites) geplaatst. De huurders worden gescreend en er wordt een bankspecifieke huurovereenkomst en pandakte opgemaakt. Tenslotte de afwikkeling van het dossier naar de bank(en) en Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG).
Vragen
Verhuurders, huurders en makelaars kunnen bij Overbruggingsverhuur.nl terecht met al hun vragen over deze bijzondere manier van (ver)huren. Indien de makelaar overeenkomt de bezichtigingen te verzorgen met kandidaat huurders ontvangt de makelaar de gegevens om de bezichtiging in te plannen. Overbruggingsverhuur.nl heeft kandidaat huurders dan al aangegeven dat het om tijdelijke verhuur gaat en het inkomen opgevraagd. Overbruggingsverhuur.nl coƶrdineert het volledige verlengingstraject richting gemeente, bank, indien van toepassing NHG en zorgt voor een verlenging van de huurovereenkomst.

Waardevolle dienst
Makelaars die op deze wijze inspelen op de behoefte van de klant voegen daarmee een waardevolle dienst toe aan hun dienstverlening. Klanten oriƫnteren zich steeds vaker ook zelfstandig op de mogelijkheden van verhuur. Banken verwijzen daarbij vaak door naar Overbruggingsverhuur.nl Waarom zouden makelaars hun klant niet een stap voor zijn en ze daar zelf over informeren? De makelaar is immers vaak de eerste die weet dat een te koop staande woning leeg komt te staan.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de werkwijze en samenwerking tussen VastgoedPRO, VBO, Overbruggingsverhuur.nl en Pararius.nl? Klik dan hier. Accountmanager makelaars Sander Elfrink is bereikbaar via 06-41 41 33 99 en sander@overbruggingsverhuur.nl
Overbruggingsverhuur.nl:
  • Uitsluitend verhuur op grond van de Leegstandwet met toestemming van bank(en)
  • Huurprijs conform puntentelling dan wel geliberaliseerd indien meer dan 142 punten
  • Minimale duur overeenkomst 6 maanden, doorlopend voor onbepaalde tijd tot voor de duur van de vergunning. Opzegtermijn voor verhuurder 3 maanden en huurder 1 maand. Verhuurder kan dus na 3 maanden al opzeggen met inachtneming van de 3 maanden opzegtermijn. Huurder na 5 maanden met 1 maand opzegtermijn.
  • Middels het speciale aanvraagformulier (M) aan de slag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten