vrijdag 1 maart 2013

Uitnodiging

Recent nodigde Century21 de VastgoedPRO leden uit om deel te nemen aan een symposium wat door hen op 12 maart wordt georganiseerd. Via omwegen kregen wij vragen van andere makelaars met interesse of die ook welkom waren om te komen. Uiteraard was het antwoord van de collega’s van Century 21. Met daarbij de opmerking of het mogelijk was om deze uitnodiging ook op mijn blog te plaatsen. Ook dat was uiteraard mogelijk, bij deze.
TGIF,
 Ed
-----------------------------------
Geachte collega,
CENTURY 21 start op 12 maart 2013 met een reeks van symposia.
We krijgen ondertussen al genoeg negatieve berichtgeving via de pers over de markt en de economie. Laat ons samen eens naar de mogelijkheden kijken in de huidige markt en niet alleen naar de moeilijkheden. Ik hoor soms dat het in België makkelijker is dan in Nederland en dat de crisis daar minder hard toegeslagen heeft in het vastgoed. Dat is deels correct maar ik geef jullie graag even een vergelijking mee tussen beide landen:
  1. Aantal verkochte woningen België: 115.000
  2. Aantal erkende vastgoedmakelaars in België : 8.800
  3. Aantal actieve makelaarskantoren in België: 3.900
  4. In België wordt slechts 50% van de woningen via een makelaar verkocht. Dit wil zeggen dat er +/- 57.500 woningen via makelaars verkocht worden en 57.500 door de particulier zelf of door de notarissen. 
  5. Gemiddeld aantal woningen dat verkocht wordt per makelaarskantoor: 15
In Nederland:
  1. Verkochte woningen Nederland: 117.000
  2. Aantal actieve makelaars in Nederland: 5.500 (bron NMA)
  3. Gemiddeld aantal woningen dat verkocht wordt per makelaarskantoor : 21
Zowel in Nederland als in België ontmoet ik kantoren die ondanks een krimpende markt met heel wat concurrentie erg succesvol zijn. In mijn gesprekken met makelaars kom ik kantoren tegen die in een bepaalde regio erg succesvol zijn en andere makelaars die in diezelfde regio het heel moeilijk hebben. Hoe komt dit? Wat is hier de reden van? Wat is de sleutel tot het succes van die kantoren?  We komen in Nederland van meer dan 200.000 transacties op jaarbasis. Maar er zijn nog 117.000 transacties. Er zijn dus nog verkopen in Nederland. We moeten ons dus de vraag stellen hoe kan ik een deel van de 117.000 transacties door mijn kantoor laten realiseren.
Doelstelling  
De bedoeling van onze symposia is gaan kijken wat doen succesvolle kantoren om in een moeilijke markt toch succesvol te zijn en wat kan u doen om omzetverhoging te bekomen? Vandaar de titel van ons symposium:
Slim ondernemen In de huidige vastgoedmarkt
Tips om met dezelfde inspanningen, meer resultaat te realiseren.
Wilt u weten hoe uw makelaarskantoor meer cliënten kan binnenhalen? Wilt u uw team van makelaars uitbreiden? Wilt u de productiviteit van uw kantoor verhogen? Investeert u continu in IT, innovaties en technologieën, maar leiden deze investeringen niet tot de gewenste resultaten?  CENTURY 21, een bedrijf dat wereldwijd ruim 7.250 onafhankelijke makelaarskantoren verenigt, is recent ook begonnen met het veroveren van Nederland. Sinds CENTURY 21 in 2012 op de Nederlandse markt verscheen, zijn er binnen een tijdsbestek van enkele maanden al enkele geselecteerde partners toegetreden tot ons netwerk. Samen met hen werken we intensief aan de groei van hun kantoor.

Wat maakt CENTURY 21 zo aantrekkelijk?
 CENTURY 21 is een bedrijf met inmiddels een 40-jarige traditie. De grondleggers van CENTURY 21 introduceerden het concept op de markt, hetgeen zeer succesvol en ook in andere landen goed realiseerbaar bleek. De afzonderlijke makelaarskantoren beschikken over een eigen management en zijn dus hun eigen baas. Ze beslissen over hun business strategie en de implementatie ervan en maken daarbij gebruik van een gezamenlijke marketingstrategie en in het bijzonder van de door de jaren heen beproefde knowhow.

Wat is de reden van het organiseren van onze symposia.
In uw regio zijn wij momenteel op zoek naar een geschikte partners, die zich sterker op de lokale onroerendgoedmarkt wil manifesteren en marktleider beoogt te worden

 Agenda dinsdag 12 maart 2013
 09.30 - 10.00:  Ontvangst met Koffie en Thee
 10.00 - 12.00:  Symposium Slim ondernemen in de huidige vastgoedmarkt
 12.30 - 13.00:  Rondleiding door Thijs Taminiau van Offices For You in het oude hoofdkantoor van Oranjeboom 'De Drie Hoefijzers'.

Dit indrukwekkende gebouw is ontworpen door het Bredase architectenbureau F.P. Bilsen en Zoon en is in 1927 in gebruik genomen. Het werd recent volgens de regels van de kunst gerestaureerd. Thijs zal van deze gelegenheid ook gebruik maken om hun business concept aan u voor te stellen. Offices For you is nog op zoek naar makelaars om een samenwerking mee op te starten betreffende de verhuur van beschikbare ruimtes in een van hun vestigingen.

13.00- 14.00 Lunch en netwerken

Locatie: Kantoorgebouw Oranjeboom – De Drie Hoefijzers, Ceresstraat 13 - 4811 CA Breda
Inschrijven:  U kunt zich GRATIS inschrijven via e-mail: Kurt.impens@century21.be met vermelding van uw kantoornaam, naam en aantal personen die aanwezig zullen. Let op! HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT!

Andere data voor het Symposium
  • 26 maart te Utrecht-Papendorp
  • 23 april te Hilversum
Wij kijken er alvast naar uit om u te ontmoeten.
Vriendelijke groeten,

Kurt Impens
Country Manager Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten