vrijdag 24 mei 2013

Denken in kansen!

Deze week werd er bij VastgoedPRO een middag gepresenteerd over wat er allemaal mogelijk is met Internet voor de makelaar. Wat kan je doen op de verschillende sites, hoe kan je jezelf en je propositie optimaal presenteren. Deze bijeenkomst werd goed gewaardeerd, het is goed om te zien dat collega’s hiervoor belangstelling hebben.

Half vol of half leeg
Opvallend daarbij is dat er vrijwel altijd twee soorten reacties zijn. Er zijn mensen die met name kijken wat ze niet tot hun beschikking hebben en daar de focus op hebben. En er zijn mensen die kijken wat ze wel hebben en hoe dit optimaal te laten renderen. De eerste groep raakt vaak vrij snel gefrustreerd en daar dreigt het gevaar van verzand raken in klagen of een slachtofferrol.

Gastvrij
Herkenbaar hierbij is bijvoorbeeld de Open Huizen Routes. Hoe vaak krijgen wij geen klachten dat dit niet gemeld mag worden op funda, als het moment daar is. Vaak toch wel met een hoop frustratie, “ik wil dat ook maar mag dat niet”. Daarom was ik blij verrast met het initiatief van Huislijn.nl om zelf het heft in handen te nemen. Ik vroeg aan de directeur van Huislijn hoe dat zo was ontstaan. Zie hieronder zijn relaas, het scherm is aan Ronald Barends.
TGIF,

Ed

Zomer Open Huizen avond

Een paar weken geleden vroeg een makelaar aan mij: “Ronald, kan Huislijn.nl niet vlak voor de zomer een Open Huizen dag organiseren? De tuinen staan dan mooi in bloei en ik heb het idee dat mensen weer wat positiever gestemd zijn”.

Met een zomers gevoel ben ik gaan mailen en bellen en merkte al snel dat veel makelaars dezelfde gedachten hadden. Sterker nog, makelaars werden echt enthousiast wanneer het op een avond zou worden georganiseerd. En zo was de Zomer Open Huizen avond geboren. En de datum… natuurlijk houden wij deze op de langste en de eerste dag van de zomer; vrijdag 21 juni van 19.00 tot 21.00 uur.

Een zomerse avond is heerlijk voor de huiseigenaren omdat zij deuren open kunnen gooien en niet een hele zaterdag moeten wachten op geïnteresseerden. En de huizenzoeker kan binnen een korte tijd meerdere woningen met een zonnige blik bekijken. Of het weer een beetje meewerkt…? De voorspellingen zijn goed! 21 Juni wordt een heerlijke zomerse avond. En dan… komen geïnteresseerden in de juiste sfeer om hun droomhuis te gaan bekijken. Kinderen spelen op straat, ouders genieten in de tuin. Niet de geur van appeltaart maar je ruikt het net gemaaide gras en de heerlijke geur van bloemen in volle bloei. Of met een glaasje rosé op het balkon de zon onder zien gaan…

Ach misschien een wat romantisch beeld maar - u merkt het - wij hebben de zomer in onze bol en zijn blij dat wij voor u de Zomer Open Huizen avond mogen organiseren. Ook zin in dit zomerse avondje, geef het ons, maar vooral ook aan elkaar door want samen kunnen wij een sterk en terugkerend event organiseren waar alle makelaars aan mee kunnen doen.  Meer informatie over de Zomer Open Huizen avond kunt u lezen op: http://www.huislijn.nl/openhuis/makelaar/campagne

Ronald Barends
Ronald@huislijn.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten