woensdag 27 november 2013

Verandering

Het is al weer ruim acht jaar geleden dat ik in de vastgoedwereld terecht kwam, juni 2005. Vanaf begin 2007 wordt dit feuilleton door mij beheerd en geschreven, vaak aanleiding tot discussies en scherpe stellingen. Dat is goed, dat heeft het vak nodig. Makelaardij en taxatie bevindt zich op dit moment op de drempel van een nieuwe era, de financiĆ«le crisis die heeft toegeslagen heeft het vak definitief veranderd.  Een transitie is nodig en zal ook gaan plaatsvinden. Achteraf, over een paar jaar zullen we hier op terug kijken en zeggen dat het goed is geweest.

Voorbij
En het feit dat niets voor altijd is geldt natuurlijk ook bij mij.  Langs deze wil ik u berichten dat ik mijn functie als Algemeen Directeur bij VastgoedPRO niet lang meer blijf uitvoeren. Per 1 maart 2014 zal ik uit dienst treden. Ook hier ben ik er van overtuigd dat geldt dat het op enig moment goed is geweest en het tijd is voor verandering.

Doorgaan
Dit blog zal blijven bestaan, het is mijn eigen blog zoals u al jaren lang hebt kunnen lezen in het colofon hier rechts.  Voorlopig focus op de toekomst, mocht ik iets voor u kunnen beteken, mocht u iets willen delen of mocht ik u kunnen helpen: reactie blijven welkom.

Met collegiale groet,
Ed


20 opmerkingen:

 1. Dag Ed, erg jammer dat je vertrekt bij vgp. Dank voor alles wat je voor vgp gedaan hebt. We praten zeker nog wel bij binnenkort.

  Groet,
  Arno ter Hart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Ed, opmerkelijk, wat me echt even aanzet tot nadenken.......Succes in ieder geval verder. Gr Brigitte Blijlevens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit nieuws kwam als donderslag bij heldere hemel, voor mij in ieder geval.
  Ook al waren we het niet altijd eens en meden we een discussie niet, vond ik de contacten met jou prettig en constructief. Je was altijd goed direct benaderbaar.

  Het ga je goed. Succes bij een volgende uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Ed,

  Ben verbijsterd over dit nieuws. Bij deze bedankt voor alles en wens je al het goede. Altijd van harte welkom voor een bakkie en meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Ed, Als een donderslag bij heldere hemel hoorde ik vandaag dit nieuws in de wandelgangen. Ik heb altijd met veel plezier jou blog gevolgd en onze contacten als prettig ervaren. Het ga je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Ed,
  Volledig verrast ontving ik dit nieuws vanmiddag, had ik niet zien aankomen.
  Twee weken geleden nog ALV gehad en even vlug met elkaar gesproken.
  Heb onze contacten altijd als zeer prettig ervaren en waardeer het zeer dat je toch de meeste collega's persoonlijk kent, ga er maar aanstaan bij 900 leden.
  Ik kan wel zeggen tot ziens, of kom maar langs voor een bak koffie maar dan moet of jij toevallig in Brabant komen of ik in de kop van Noord Holland, maar in dat geval....je bent welkom.
  Bedankt voor de samenwerking en het ga je goed

  Johan van Boxtel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'The Times They Are a-Changin', alweer uit januari 1964 van zanger / tekstschrijver Bob Dylan.

  Beste Ed, dank voor alles wat jij voor makelaars en taxateurs in algemeenheid en meer in het bijzonder voor leden van VsstgoedPro hebt gedaan en ook betekend.

  Met hartelijke groet,

  Frits Markus, NVM-makelaar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beste Ed,

  Verrassing, verbazing. Dank voor je inzet en altijd plezierige contacten. Het gaat je goed.

  Hartelijke groet,

  Nick Breur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Donderslag bij heldere hemel. Alle sterkte, van slechte tijden/zorg leer je veel kan ik uit ervaring zeggen. Het komt altijd weer goed.

  Groet, Matthijs Veldhuizen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Ed,
  Ruim acht jaar directeur. Tijd voor reflectie lijkt me. Wat heb je in die acht jaar bereikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Ed,
  Tot het laatste moment vol vuur voor onze club en dat siert je. Dat gevoel heb ik althans steeds bij je gehad en dat is goed. Niet altijd eens met je standpunten en de richting waarop we gingen maar je stond ergens voor en zo hoort het.
  Totaal verrast door je vertrek.

  Als je nog eens in het diepe zuiden komt, ben je van harte welkom om nog eens bij te praten.
  Het gaat je goed en bedankt voor 8 jaar inspanning voor onze club.

  Ben van Kaam, VastgoedPro Makelaar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste Ed,
  Dank voor alles wat je voor de club betekend hebt. Het zal lastig worden een opvolger te vinden die jou kan evenaren.
  Hg,
  Jan-Michiel Otter

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem, beetje laag en onprofessioneel om je op deze manier over Jeroen Wilhelm uit te laten. Ik denk dat dit blog niet het juiste podium is om mensen persoonlijk te raken.

   Verwijderen
  2. Ben het helemaal met je eens Johan. En als je het wel wil doen, heb dan ballen en doe het niet lafjes anoniem!

   Verwijderen
 14. Zonder Ed van Bijl heb ik niet de neiging om te denken dat het nu beter zal gaan.
  Jammer, heb in ieder geval o.a. je weblogs altijd als positief ervaren en met plezier gelezen. waarbij je op je eigen manier ergens voor stond (wat je niet van een ieder kunt zeggen, die vaak alleen graag zichzelf horen). Dit zullen we mede gaan missen. Ga nu niet zeggen dat (collega) Vastgoedpro mensen ook een weblog gaan maken of overnemen, want dan kan ik je nu al zeggen dat ik ze niet ga lezen. Ed succes met wat je ook gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer Ed, maar aangezien het schrijven je toch wel een beetje ligt, heb je wellicht eens de tijd om op huizenmarkt-zeepbel te posten? We staan altijd open voor een eerlijke discussie, mits voorzien van feiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beste Ed, hoewel ik wat laat reageer, meen ik toch dat we door je vertrek een enthousiaste, gedreven, welbespraakte en verfrissend schrijvende direkteur zullen moeten gaan missen. Wat de reden van je vertrek ook moge zijn, wens ik je alle goeds voor jou en je gezin en veel succes met het vinden van een nieuwe uitdaging. Wouter Damen

  BeantwoordenVerwijderen