maandag 29 november 2010

Krimp

Ik weet niet of u in de gelegenheid bent geweest om vanmiddag naar Radio 1 te luisteren. Er wordt daar aandacht besteed aan krimpgemeentes. Vandaag was er aandacht voor een bijzonder fenomeen in de provincie Groningen. Ouderen die “gegijzeld” worden in hun eigen huis. Hard maar waar.
Krimp
Door de situatie dat mensen wegtrekken uit de krimplekken, ontstaan nog een ander fenomeen. De voorzieningen kunnen op z’n best nog op peil worden gehouden, maar uitbreiding behoort echt tot de onmogelijkheden. Het verhaal gaat over senioren die een mooi eigen huis hebben, maar te groot, te veel onderhoud en met name niet ingericht voor senioren. Maar vaak zit de oudedagvoorziening in het huis. En als dat al vijf jaar te koop staat, met nul kijkers….
Bouwen
Dat is triest, maar als dan ook nog de feitelijke omstandigheden zo zijn, dat niemand bereid is om in seniorenwoningen te investeren, dat ontwikkelaars en gemeentes dat risico niet kunnen, willen of mogen lopen, dan wordt het triest. Het is één van de consequenties van een infrastructuur beleid die niet echt heeft uitgeblonken van visie en structuur. Mocht u nog willen luisteren naar deze uitzending, de link staat hier
Krimpgemeentes problematiek

Ed

3 opmerkingen:

 1. Het zou mooi zijn om ook eens over de
  KRIMP van VASTGOEDPRO te spreken, wat denk jij.

  Doet deze directie het goed?????????

  Dun director heeft het motto: hoe minder zielen hoe meer vreugd.
  Ach laat hem maar misschien zal toch wel iemand komen die met de botte bijl er in gaat en dan is hij ook ridder te voet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geachte Anoniem,

  Ed van de Bijl ventileert op dit weblog zijn mening/visie vanuit zijn positie. Hiermee mag u het eens of oneens zijn. Wat we ook vinden van de mening/visie van Ed van de Bijl: het getuigt van lef, en bovenal: het is zijn weblog. Het getuigt echter van beduidend minder lef om hierop "anoniem" te reageren. Begrijp mij niet verkeerd: ik neem hier geen stelling voor of tegen Ed in. Ik benadruk slechts dat hij hier het volste recht heeft zijn mening/visie te ventileren en dat hij mag weten wie er op reageert en het er om welke reden dan ook mee eens aldan oneens is.

  Mvrgr.

  Jan-Michiel Otter
  www.makelaardijwinkel.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jan-Michiel, ik ben het helemaal met je eens.
  Ik heb mij al menigmaal gestoord aan anonieme reacties op het blog van Ed. En meestal zijn dat negatieve reacties. Als iemand de behoefte voelt om te reageren op een blog van Ed of van wie dan ook: zet er gewoon je naam onder. Kom voor je mening uit en laat zien wie je bent. Dan kan er ook een discussie ontstaan.
  Maar op zich is de oplossing voor handen: in de afhandeling van het plaatsen van een reactie staat de term ananiem. Haal die weg en het anonieme gedoe is over.

  BeantwoordenVerwijderen