woensdag 31 oktober 2012

Vonnis

Her en der zie ik al wat berichten voorbij komen over de uitspraak van het Kort Geding vorige week van VastgoedPRO tegen Funda/NVM. De uitspraak was deze ochtend beschikbaar en vrij helder. Funda en NVM worden op alle punten in het gelijk gesteld. Met deze uitspraak heb ik de eindverantwoordelijken van zowel NVM als Funda vanochtend gecomplimenteerd, wij zien het verkeerd.

Informatie
Deze ochtend hebben wij dan ook onze leden geïnformeerd dat de kantoorpagina vanaf morgen niet meer zal worden gepresenteerd zoals deze nu is, Funda mag dat corrigeren. Het is een fout die zij hebben gemaakt, de rechter oordeelt duidelijk dat wij dat eigenlijk hadden moeten begrijpen. En gratis en dan ook nog reclame maken voor je kantoor, op Funda van de NVM, VastgoedPRO, dat had u moeten begrijpen dat dit niet kan. Wij begrepen dat anders, maar dus verkeerd.

Reacties
De eerste reacties stromen al binnen bij ons. “We zijn nu aan de goden overgeleverd”, “Funda en NVM kunnen du doen en laten wat ze willen”, “de macht is nu helemaal onbeperkt”. Ik denk dat dit wel mee zal vallen, ook aan die kant zijn fatsoen en maatschappelijk verantwoord ondernemen geen vreemde woorden. En de eerste media belden al op, of we nu al het aanbod van Funda af gaan halen. Ook dat zal wel meevallen denk ik. Het is nu tijd om even het stof neer te laten dalen en dan te kijken wat we aantreffen. In ieder geval kunt u hier het vonnis lezen. Over tot de orde van de dag.

Ed

2 opmerkingen:

 1. Erg jammer, VastgoedPro....VBO en uiteindelijk ook de consument zien het verkeerd. Hoe hadden we het met zijn allen toch mogen denken he?

  Uitspraak of niet, ik denk dat Funda haar eigen graf graaft. Als consument ben je (via de makelaar) zo afhankelijk van Funda, dat je wellicht steeds eerder voor een NVM makelaar zal kiezen. Of de kwaliteit van die makelaar nou ook beter is, daar gaat het niet om. Maarja we willen wel gevonden worden he.....

  Er is wel ruimte voor een alternatief, een beter alternatief....dus geen kopie van Funda. Ik heb wel wat id-en Ed, zullen we dan die borrel toch maar een keer doen?

  Groeten en succes,

  Robbert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een zwarte dag voor Funda. Een mooi medium graaft haar eigen graf.

  In onze nieuwe economie zullen wij moeten proberen samen te werken en elkaar de hand te reiken. Doe je dat niet dan komt er vroeg of iets later een ander voorbij die wel vanuit deze gedachte werkt en je daarmee snel voorbij stoomt. Misschien wordt ook hier Google wel ons nieuwe Funda, of zal Facebook het gaan winnen?!

  Lieve mensen ga delen, alleen dan kun je vermenigvuldigen.

  Groet,
  Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen