woensdag 14 juli 2010

Eerste indruk

Het is u mogelijk bekend dat wij nog steeds een vacature hebben voor een Adviseur Makelaarszaken, met als aandachtsgebied Bedrijfsmatig Vastgoed. Wij laten ons hierbij ondersteunen door Meuleman & Partners, een bedrijfs gespecialiseerd in werving & selectie in het vastgoed.
Ontwikkelingen
De arbeidsmarkt is misschien wel de beste graadmeter voor de stand van zaken op ons vakgebied. Net zozeer als dat er een toename is van het aantal uitzendkrachten op landelijk niveau een signaal is van een aantrekkende economie, zo is ook het aantal vacatures voor makelaars en taxateurs een indicatie. Langzaam maar zeker komen er meer vacatures in de markt vrij en beetje je bij beetje zie je kantoren weer nieuwe collega’s aannemen.
Egeltjes
Vanzelfsprekend gaat dit nog steeds voorzichtig, met fluwelen handschoenen wordt dit aangepakt. En bovenal is duidelijk dat direct rennen naar de showroom voor een nieuwe cabrio en vette bonussen even niet meer aangeboden worden. Maar toch is er herstel. Maar naast het herstel is er nog steeds sprake van veel makelaars en taxateurs die iets nieuws zoeken. Dus krijg je nogal wat CV’s te zien.
Sociale media
Wat echter wel opvalt, is dat makelaars en taxateurs toch maar zeer beperkt gebruiken maken van sociale media om zichzelf te promoten. Want zeg nou eerlijk, u kijkt toch ook direct even op Google, op Linkedin, op Hyves of Facebook om te zien wie zich nu aandient? Al is het alleen maar om een indruk te krijgen. En als ik het doe, reken maar dat W&S bureaus het dan ook doen, 100%. En ook dit bureau snapt niet dat men zo weinig tijd besteed aan het digitale uiterlijk!
Smurfen
Dit wordt nog nauwelijks toegepast. Volgens mij is dat een gemiste kans. Als makelaar, als taxateur, moet je kunnen beschikken over alle communicatiemiddelen en kanalen om je opdrachtgever tevreden te stellen. En als je niet eens in staat bent om jezelf te presenteren, als je niet eens de moeite neemt om een goede Linkedin pagina te maken waarin je jezelf vermarkt, wat kan je opdrachtgever dan van je verwachten? Ik zeg niet dat iemand geen kans maakt, maar iemand die er wel tijd en energie in heeft gestoken, heeft toch wel een streepje voor. Zelfs de smurfen hebben tegenwoordig een professionele pagina…..

Ed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten